Om motvind för småföretagare, del 1

Del 1 om livet som småföretagare – ofta i motvind.

Hej! VILJA – ja det gäller att ha VILJA, mod. passion och tålamod som småföretagare. Det är tufft, speciellt som ensamstående utan att någon att dela kostnaderna med. Brukar säga att jag känner mig som en katt som trillat i vattnet från bryggan. Skakar missnöjd av mig vattnet, torkar och fortsätter. Utvärderar vad jag lärde mig och fortsätter. Ge upp? Nej varför det, det finns mycket att fixa.

Glädjen finns, det är härligt att se ljuset tändas i ögonen på dig som jag har fått förtroendet att hjälpa. Jag tror på dig – javisst kan du!

Drömmer du om ett eget företag? Följ ditt hjärta och arbeta med det som du har passion för… om det är möjligt.

Tänk efter före och planera noga. Valet av ort som du vill etablera dig på är viktigt. Hur är attityden till småföretagare? Jantelagen? Arbetarstad? Bor i Göteborg som har låg ranking när det gäller företagsklimat, känner av uppförsbacken. Läs mer om ranking: Svenskt Näringsliv 

Här kommer ett utdrag från min resa som fortfarande pågår. Vet mitt mål, kämpar och har viljan att nå dit. Det är  tyvärr inte alla som lyckas och det förstår jag. Småföretagare får inte det stödet som vi behöver. Enskilda firmor har det extra tufft eftersom du är personligt ansvarig. Alla har inte möjlighet och förutsättningar att välja bolagsform.

Bemötande och attityder är värdefullt, vi speglar varandra – försök förhandla med likasinnade och som är trygga i sig själva. Skatteverket, banker, UC  är några som du bör ha en bra relation till. Varför ifrågasätts inte deras makt mer? Det kommer jag att skriva om. Tog ut besparingar för att klara mig, det krävdes tuffa förhandlingar med banker och Skatteverket.

Be om hjälp om du får bekymmer, för många är det svårt. Vad är det värsta som kan hända? Du får ett ja eller ett nej, oftast bättre med fakta att förhålla sig till och agera efter.

Är emot alla former av diskriminering, är mentor för personer med funktionsnedsättning. Åldersdiskriminering är en av mina hjärtefrågor, blev därför glad när jag blev intervjuad. För mig är det viktigt att stå upp för dig som behöver det mest.

Läs mer. Vi måste måste prata mer om åldersdiskriminering  

Hälsa och inspiration:

Yoga och meditation, familj och vänner ger mig styrka. Det gör även elever som jag undervisar samt deltagare som jag hjälper med jobb- och karriärcoachning, stresshantering och livsstilscoachning. Hjälper även företag att skapa hälsosamma hållbara kundrelationer.

Nu krånglar mina kontaktlinser. Kan inte använda glasögon, går inte att korrigera mitt synfel med glasögon. Intalar mig att vara stark en dag till, en dag i taget, Ta det lugnt det fungerar att sätta in dina hårda speciallinser. Blir tvungen att springa till bussen för att hinna. Det blev bara en lins idag, det får gå trots att det blir snurrigt…

Kommer tillbaka och berättar mer.

Varmt välkommen, hör av dig om du vill ha hjälp, rådgivning: 0706-168270, info@vilja.biz

Läs mer om VILJA:

VILJA nöjda kunder & ledare

VILJA må bra

Hälsningar,

Elisabeth

Dela gärna:

Kommentera

Your email is kept private. Required fields are marked *