Om motvind för småföretagare, del 1

Del 1 om livet som småföretagare – ofta i motvind.

Hej! VILJA – ja det gäller att ha VILJA, mod, passion och tålamod som småföretagare. Det är tufft, speciellt som ensamstående utan att någon att dela kostnaderna med. Brukar säga att jag känner mig som en katt som trillat i vattnet från bryggan. Skakar missnöjd av mig vattnet, torkar och fortsätter. Utvärderar vad jag lärde mig och fortsätter. Ge upp? Nej varför det, det finns mycket att fixa.

Glädjen finns, det är härligt att se ljuset tändas i ögonen på dig som jag har fått förtroendet att hjälpa. Jag tror på dig – tro på dig själv, för visst kan du!

Tankar från personer, företag som jag/VILJA har hjälpt. Klicka för referenser:

VILJA nöjda kunder & ledare 

VILJA må bra 

Vad vill du? …gör det, VILJA hjälper dig! Drömmer du om ett eget företag? Följ ditt hjärta och arbeta med det som du har passion för… nu om det är möjligt, annars strategi för att nå dit.

Tänk efter före och planera noga. Valet av ort som du vill etablera dig på är viktigt. Hur är attityden till småföretagare? Jantelagen? Arbetarstad? Bor i Göteborg som har låg ranking när det gäller företagsklimat, känner av uppförsbacken. Läs mer om ranking: Svenskt Näringsliv 

Här kommer ett utdrag från min resa som fortfarande pågår. Vet mitt mål, kämpar och har viljan att nå dit. Det är  tyvärr inte alla som lyckas och det förstår jag. Småföretagare får inte det stödet som vi behöver. Enskilda firmor har det extra tufft eftersom du är personligt ansvarig. Alla har inte möjlighet och förutsättningar att välja bolagsform.

Bemötande och attityder är värdefullt, vi speglar varandra – försök förhandla med likasinnade och som är trygga i sig själva. Skatteverket, banker, UC  är några som du bör ha en bra relation till. Varför ifrågasätts inte deras makt mer? Det kommer jag att skriva om. Tog ut besparingar för att klara mig, det krävdes tuffa förhandlingar med banker och Skatteverket.

Be om hjälp om du får bekymmer, för många är det svårt. Vad är det värsta som kan hända? Du får ett ja eller ett nej, oftast bättre med fakta att förhålla sig till och agera efter.

Är emot alla former av diskriminering, är mentor för personer med funktionsnedsättning.  Riksföreningen Grunden hjälper mig med marknadsföringsmaterial – tack för professionell hjälp.

Åldersdiskriminering är en av mina hjärtefrågor, blev därför glad när jag blev intervjuad. För mig är det viktigt att stå upp för dig som behöver det mest.

Läs mer. Vi måste måste prata mer om åldersdiskriminering  

Hälsa, styrka och inspiration:

Yoga, meditation, familj, vänner ger mig inspiration och styrka. Det gör även elever som jag undervisar, deltagare och kunder som jag hjälper med jobb-, karriärcoachning, stresshantering och livsstilscoachning.  Och de företag som jag hjälper med förändringsarbete, att skapa effektiv kundservice – med personal som mår bra.

Nu krånglar mina kontaktlinser. Kan inte använda glasögon, går inte att korrigera mitt synfel med glasögon. Intalar mig att vara stark en dag till, en dag i taget, Ta det lugnt det fungerar att sätta in dina hårda speciallinser. Blir tvungen att springa till bussen för att hinna. Det blev bara en lins idag, det får gå trots att det blir snurrigt…

Kommer tillbaka och berättar mer.

Varmt välkommen, hör av dig om du önskar hjälp, rådgivning, offert: 0706-168270, info@vilja.biz

Hjälp mig fortsätta att hjälpa, tusen tack. Din investering såväl liten som stor är välkommen:

Swish VILJA 123 056 3197  bg 200-3606 valfritt bidrag eller investera i behandlingar eller rådgivning, coachning. Läs mer och besök VILJA må bra´s webshop

VILJA må bra – erbjuder behandlingar, skattefria personal- friskvårdsförmåner:

Exempel: stresshantering: samtal, avslappnande behandling och övningar

VILJA nöjda kunder & ledare hjälper dig att skapa effektiv kundservice – med personal som mår bra.

Tack för att du har läst mitt inlägg. Välkommen, hjälper gärna dig, dina kollegor och kära – må bra.

Hälsningar,

Elisabeth

Dela gärna:

Kommentera